Бившият директор на Агенцията за сигурност и информация на Сърбия 

...
Бившият директор на Агенцията за сигурност и информация на Сърбия 
Коментари Харесай

КОПЕЙКИ: Путин награди сръбски разузнавач

Бившият шеф на Агенцията за сигурност и информация на Сърбия  Александър Вулин бе награден от съветския президент Владимир Путин с високо отличие - Орден " Приятелство ", за огромния му персонален принос в развиването и подобряването на съдействието сред Агенцията за сигурност и информация на Сърбия и Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) в региона на обезпечаването на държавната сигурност и отбраната на националните ползи на Сърбия и Русия, заяви белградският вестник " Политика ".

Директорът на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин тържествено връчи на Александър Вулин ордена " Приятелство “, с който бе почетен от президента Путин, оповестиха от Движението на социалистите, чийто създател е Вулин. Това е станало в  централата на СВР в Москва.

 
Наришкин установи, че високото отличие на Александър Вулин е заслужена оценка " за непрекъснатите старания, ориентирани към всестранното развиване на руско-сръбските връзки и съдействието на специфичните служби на Русия и Сърбия ". В същото време Наришкин е подчертал " персоналното си почитание към Александър Вулин като същински сръбски родолюбец и виновен водач, който с всичките си сили, познания и опит безрезервно служи на страната Сърбия и на своята работа ".

Бившият шеф на Агенцията за сигурност и информация на Сърбия Александър Вулин получи преди няколко дни в Москва и Орден за съдействие с съветската Федерална работа за сигурност, съобщи Българска телеграфна агенция.

В началото на ноември предходната година Вулин подаде оставка от поста на шеф на сръбската Агенция за сигурност и информация, защото през юли Министерството на финансите на Съединени американски щати го включи в лист със глобени лица поради хипотетично присъединяване в интернационална проведена престъпност, наркотрафик, корупция и разширение на съветското въздействие на Балканите. 

През декември президентът на Република Сръбска Милорад Додик назначи Вулин за член на Сената на Република Сръбска. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР